Arne Jacobsen 1902-71

Arne Jacobsens internationale ry som en af sin samtids største arkitekter er forlængst fastslået. Hans værker er knyttet til en forbløffende spændvidde. Mange af de store bygningsværker, han udførte, var en form for totaldesign, der indbefattede alt fra møbler og tekstiler til bestik og askebægre. Arne Jacobsen udviklede adskillige møbelmodeller i forbindelse med indretning af egne byggeopgaver. Foreksempel udviklede han til medicinalfabrikken Novo´s kantine i 1951 den såkaldte Myrestol, til SAS´Royal Hotel i 1958-60 Ægget og Svanen, medens hans højryggede Oxfordstol fra 1961 var bestemt til et engelsk college. I alle tilfælde var det pgaver, der blev løst som en del af en arkitektonisk helhed med en sjælden overenstemmelse mellem bygning og design.

Fritz Hansen´s møbelfabrik havde et nært samarbejde med Arne Jacobsen fra 1952 til hans død i 1971. I den periode blev der udviklet en lang række stole, som teknisk og designmæssigt var revolutionerende og som alle fik en stor udbredelse i andre sammenhænge.

Det gælder f.eks. den stabelbare stol, Myren, hvor sæde og ryg er formet i ét stykke, presset op af tynde sammenlimede finerlag, hvor den forenklede skulpturelle form er reduceret til det kun strengt nødvendige. En forenklet konstruktion, der brød med alle vedtagne normer og indgik som et naturligt led i de omgivelser, hvori den skulle fungere.

Den blev hurtigt populær som en enkel, billig og robust stol, der i dag er produceret i over 5 millioner eksemplarer. Myren var en nyskabelse og blev den første industrielt producerede stol i Danmark. Den brød med den nationale møbeltradition og håndværket, og den blev ydermere begyndelsen til en orientering mod masseproduktion.

På tilsvarende vis fandt han inspiration til udformningen af Ægget og Svanen i de muligheder, som udviklingen af styropor plast gav. De fleste af modellerne fremstilles stadig.

Arne Jacobsens møbler har vundet international udbredelse og anerkendelse, og de har i høj grad medvirket til at gøre ³Danish Design² anerkendt i internationale sammenhænge og er forlængst udnævnt til moderne klassikere.

Afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole 1927
medarbejder hos stadsarkitekten i København 1927-1929
Egen tegnestue 1929-1971
Professor ved Kunstakademiets Arkitektskole 1956-65

Sølvmedalje på Verdensudstillingen i Paris 1925
Kunstakademiets lille guldmedalje 1928
Eckersberg-medaljen 1936
Ærespris på Biennalen i Sao Paolo 1954
C.F.Hansen-medaljen 1955
Grand Prix og sølvmedalje på Triennalen i Milano 1957
Grand Prix International dÁrchitecture 1962
Medlem af American Institute of Architects 1962
Æresmedlem af The Royal Institute of British Architecs 1963
Akademie der Kûnste, Berlin 1964
Accadémia Nazionale de San Luca, Rom og Académie Serbe des Sciences, Belgrade 1965
Prins Eugen-medaljen og Akademisk Arkitektforenings Æresmedalje og æresdoktor ved Oxford Universitet 1966
ID-prisen 1967 og 1969
Æresdoktor of Strathclyde, Glasgow 1968
Æresplakette fra Akademie der Künste i Hamburg 1969
Guldmedalje fra d¹or, Academie d¹Árchitecture de France 1971

Har tegnet møbler for Københavnske snedkermestre
Fritz Hansens Eftf. A/S 1952-1971Book direct with us and we guarantee you….
✓ Best online price guarantee
✓ Fast and easy direct contact - 24 hours a day
✓ Special attention to your personal needsShow case pic