Verner Panton 1926-1998

Verner Panton var en inspirerende og farverig personlighed. En unik person med en særlig følelse for farver, former, lys funktion og rum.

Han etablerede sit eget design kontor i 1955 og er krediteret for udformningen af den allerførste single-form sprøjtestøbte plast stol. “S” stolen var den første, ét stykke masseproducerede, plast stol. Verner Panton udformet en lignende lamineret træ stol med en ubrudt S-kurve i 1960. Zig-zag formen blev brugt i mange sammenhæng i Pantons design. Han har blandt andet arbejdet på Arne Jacobsens tegnestue.

I 1968 blev hans “S” stol med høj modstandsdygtighed polyurethanskum lavet i fællesskab med Vitra og Bayer Leverkusen og indgår nu i Herman Miller Collection.

Ligesom Arne Jacobsen, for hvem Verner Panton arbejdede, inden han etablerede hans egen tegnestue i Schweiz, var Verner Panton en af de få skandinaviske designere, der brød med tradition for at producere håndlavede, træ møbler. Panton gjorde en bevidst indsats for at fjerne sig fra forudfattede opfattelser af, hvordan en stol skal udformes.

Han var fascineret af de muligheder, der stilles til rådighed af nye plast arter, der ikke begrænser designer og tillader billig produktion. Panton designede “Cone” stol i 1958, “Pantonova” sæder i 1966, og “Visiona” udstiller for Basche i 1968 og 1970. Han skabte interiør omgivelser med møbler former og lysende farver.Book direct with us and we guarantee you….
✓ Best online price guarantee
✓ Fast and easy direct contact - 24 hours a day
✓ Special attention to your personal needsShow case pic